מאות שנים אסור היה לייצר יין בארץ ישראל. ביקב רקנאטי חקרו ומצאו גפנים מזנים עתיקים ועכשיו אפשר לשתות יין שנוצר מאותם זנים שגדלו כאן לפני כאלף שנה. מרגש.
מאת: דני ססלר
אני מוריד את הכובע בפני אנשי יקב רקנאטי. מזה כמה שנים שהם מקדישים זמן וכסף לחקר זני הענבים המקוריים-קדומים כאן בארץ ישראל, והם מצאו. דוקטור שיבי דרורי, חוקר זני ענבים קדומים מאוניברסיטת אריאל שהוא גם היינן של יקב גבעות יחד עם האגרונום יעקב הניג, הצליחו לאתר זני ענבים עתיקים בעזרת בדיקות DNA, כגון: דבוקי, ג'נדאלי, חמדאני, מראווי וביתוני. זנים שהיו נפוצים כאן באזור, אך הממלוכים ובפרט שליטי האימפריה העותומנים מנעו כל ניסיון ליצור יין בארץ ואפילו לגדל ענבים. אך היו כמה בעלי גפנים שהצליחו "להסתדר" והמשיכו לגדל את הזנים מאז (ששימשו בעיקר למאכל) ושמרו על צביונם המקומי. עטרה ליושנה, כבר אמרנו?
לאחרונה טעמתי 3 בצירים של ענבי המראווי שיוצרו ברקנאטי.
רקנאטי מארווי 2014 – אשר נס ליחו במידה מסוימת. טעם שטוח ואפטר טייסט קצר.
רקנאטי מארווי 2015 – הוא טוב מאד. טעמי פרי הדר מודגשים, מינרליות טובה. חמיצות מאוזנת ואפטר טייסט ארוך ומחוייך.
רקנאטי מארווי 2016 – טוב מאד. רענן, בעל חמיצות טובה וטעמי אשכוליות מודגשים. סיכויים טובים מאד שבשנה הבאה היין הזה יגביר את איכותו.
מחירו: 99 שקל.
טעמתי גם את הרקנאטי-ביתוני 2016. מה אומר, התרגשתי מהיין הזה כמו שמזמן לא התרגשתי מיין. יין אדום שנוצר מענבים שגדלו בדרום הר חברון, זן בן כ-1000 שנה, ככל הנראה, שמקורו ליד העיירה ביתוניה.
היין התיישן בחביות עץ אלון כ-9 חודשים.
הוא בעל גוף בינוני קל מאד לשתיה, מזכיר פינו נואר וענבי גראנש, אבל רק מזכיר, כי אנחנו כל כך רגילים אליהם. הוא יין ים תיכוני – ישראלי. אין לטעות בו, התבלינים שגדלים באזור מופיעים ביין הזה. הוא לא עוד יין ש"דומה". הוא לא דומה ליינות צרפתיים או איטלקיים, עם כל הכבוד ויש כבוד. זהו יין ששורשי גפניו נטועים עמוק באזור ויונקים את הטרואר המקומי. זעטר טרי, ציפורן ומעט קינמון. יין מאד מרגש. כמו שמרגש להריח אדמה אחרי הגשם.
מחירו 99 שקל.
כל היינות נמכרים ב"דרך היין". מהיין הזה ייצרו רק 2,200 בקבוקים.
עוד פרטים על יקב רקנאטי
כתיבת תגובה